Blog

Overvej dette inden du finansierer dit næste kunstkøb

Sponsoreret af Lead Supply

Kunstkøb kræver ofte et ekstra stort indhug i budgettet. For nogle kan det være svært at betale alle pengene til værket på en gang. Derfor guider vi i denne artikel til, hvad man skal vide om lån, før man deler betalingen ud over flere måneder. Vi gennemgår også tre faldgruber ved online lån, der er nyttige at kende til.

Det kan være en stor mundfuld at betale for ens nye yndlingsværk på en gang. Mange har ikke plads i budgettet her og nu til at betale den fulde pris for det værk, man lige har forelsket sig i. I den situation er det nogle, der overvejer at dele betalingen op i mindre bidder og afdrage på købet over flere måneder. Det vil dog i sidste ende betyde en ekstra udgift.

Men inden man går ud og låner penge, bør man sætte sig grundigt ind i, hvad lånet indebærer. Man skal nemlig også overveje, hvordan man vil betale pengene tilbage. På den måde kan man undgå de værste faldgruber ved et online lån. Et godt sted at starte er at læse Ekstra Bladets låneguide, hvor man både kan sammenligne lån og blive klogere på alt, hvad man har brug for at vide om online lån og deres faldgruber. På den måde kan man få hjælp til de svære låne-beslutninger.

Vær opmærksom på rentefrie lån

Flere lån reklamerer med, at du ikke skal betale renter, hvis du låner mindre beløb på eksempelvis 10.000 kroner. Her skal man dog huske at læse det med småt. Oftest er der nemlig en udløbstid på, hvor lang tid lånene er rentefrie. Det kan eksempelvis være, at lånene kun er rentefrie i 30-60 dage, hvorefter man så skal betale renter. Der kan også være andre gebyrer, man skal betale i stedet for renterne. Heldigvis findes der megen viden på nettet om, hvordan man finder de bedste lånetilbud.

I det hele taget har den danske lovgivning sat en stopper for gratis lån. Tidligere var der eksempler på, at nogle udbydere tilbød et gratis lån til førstegangskunder. Men siden den 1. juli 2020 har det ikke været muligt at låne nogle beløb gratis.

Hurtig udbetaling kan betyde højere renter

Det kan være en god idé at planlægge sine lån lidt ud i fremtiden. Nogle lånetyper tilbyder nemlig, at man hurtigt kan få godkendt sit lån og udbetalt lånet. Ulempen er, at der kan følge højere udgifter med lånet, end hvis du eksempelvis beder banken om et lån. Til gengæld er banken typisk langsommere om at give dig svar på din låneansøgning.

Du får ikke altid pengene med det samme

Det er ikke alle låneudbyderne, som udbetaler pengene med det samme. Typisk har de et fast tidspunkt, hvor pengene bliver udbetalt. Det kan du orientere dig om i låneguiden. Nogle udbydere udbetaler lån hver dag. Men der er også udbydere, som kun udbetaler lån én gang om ugen. Således kan man risikere at vente op til en uge på at få udbetalt sit lån. Det er jo ærgerligt at opdage, at man først får udbetalt pengene mandag morgen, hvis man har brug for dem her og nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.