Brugskunst

Start din helt egen kunstsamling

Der er mange gode grunde til at starte sin helt egen kunstsamling, og måske skal der ikke så meget til som du tror. Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan starte din helt egen kunstsamling.

Hvad skal jeg samle på?

Når man skal samle på kunst, så er det helt essentielt at finde ud af, hvad man skal samle på. Der findes mange kunstnere og kunstgenre man skal forholde sig til, og spørgsmålet er, om man skal samle på èn bestemt ting, eller om man gerne vil have lidt af det hele.

Der er mange, der nyder jagten på de helt rigtige malerier og kunstværker i antikvitetsbutikker, på gallerier og på auktion, og det er gerne dem, der samler på lidt mere klassisk kunst. Hvis du gerne vil ind på det moderne kunstmarked, så ser det gerne lidt anderledes ud. Når det er sagt, så er der også en masse moderne kunstnerne, der er blevet så godt som klassiske nu.

Men hvis man gerne vil samle på moderne kunst, så skal man som regel holde øje med markedet på en helt anden måde. Hvor er det på vej henne? Hvem bliver den næste, store kunstner? Hvis du kan ligge lidt i forkant her, og udvikle en god sans for at finde de bedste kunstnere og kunstværker, inden alle andre opdager dem, så kan du gøre nogle rigtigt gode køb, der kan være gode investeringer for eftertiden.

Gode investeringer

For det er faktisk en god investering, hvis man ender med at købe den helt rigtige kunst til sin samling. Mange mennesker er blevet rigge på at træffe den helt rigtige beslutning omkring et kunstværk, der senere kunne blive solgt til en meget høj pris.

Men værdien på kunst afgøres ikke udelukkende i penge, men også i følelser. Kunst er nemlig dybt personligt, og hvis du vil samle på kunst for kunstens skyld, så skal du købe kunst, der bevæger dig.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er naturligt nok ikke gratis at starte en kunstsamling, medmindre du har fået og arvet en hel del værdifuld kunst, naturligt vis. Der er dog ikke alt, der behøver at være så dyrt, men det kræver mere arbejde og research, og måske også en ordentligt dosis held, at afdække. Som for eksempel hvis man opdager en kunstner inden alle andre, der bliver mange penge værd.

Men hvis du mangler penge til dit første kunstværk, eller et du gerne vil købe, så kan det være en god ide at kigge på finansieringsmulighederne. Hos Pengeinfo kan du få råd og tips til finansiering online, uanset om det gælder til kunstsamling eller penge til lejebolig.

Når du har finansieringen klar, kan du gå i gang med at anskaffe dig de første værker til din kunstsamling. Find ud af, hvad slags kunst du gerne vil samle på, og hvilke værker, der tiltaler dig og din smag. Måske kan du udvikle din helt egen sans for kunst? Det er vigtigt at opbygge sig en del kundskab, når man skal samle, men det kommer naturligt med interessen undervejs.

Start din helt egen kunstsamling
Start din helt egen kunstsamling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.