Blog

3 steder, hvor teknologien har ændret vores kultur – kan du genkende dem?

Som teknologiens og dens medfølgende teknologiske artefakter udvikler sig, gør vores kultur det samme. Det betyder, at der pludselige opstår nye normer, hvorudfra vi danner vores kulturforståelse. Læs med her og se, om du kan genkende nedenstående!

Du må tale højt i telefon

Der var engang, hvor telefonen var noget, man tog, hvis man var hjemme. Det var der også en rigtig god grund til – det var nemlig der, telefonen havde sin plads. Så blev telefonen mobil og vupti – telefonen var pludselig noget, du altid havde med dig. Hvad betyder det for kulturen. Jo, det betyder, at det pludselig er mere socialt acceptabelt at tale i telefon, så andre kan høre det. Det kræver naturligvis, at du har et godt mobilabonnement, fx duka abonnement, ellers kommer du ikke så langt med telefonen!

Du behøves ikke kort eller kontanter for at betale

Der var engang, hvor det var helt normalt for kasseassistenten at spørge: ”Skal det være på kort eller kontant”, og jo – det kan godt være, de stadig stiller samme spørgsmål, men i princippet kunne man i dag, med vores mange artefakter, også spørge, eller ur eller mobiltelefon?

Der er nemlig langt flere måder at betale på i dag, det kræver naturligvis, at man har god dækning og installeret den rigtig app – men du har sikkert allerede prøvet at betale med din mobiltelefon et sted, ikke?

Alle går rundt i deres egen verden

Prøv at ligge mærke til det, næste gang du går en tur: Alle medierer deres omverden med noget i ørene. Det er meget sandsynligt, at du på din gåtur vil se flere, som ikke har headset i, end du vil se folk, der har. Måske man lige tager øresneglen ud, når man taler med kasseassistenten nede i Netto, men de kommer hurtigt i igen, ikke?

3 steder, hvor teknologien har ændret vores kultur - kan du genkende dem?
3 steder, hvor teknologien har ændret vores kultur – kan du genkende dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.